Saturday, December 27, 2008

caracas gunmen

holy fuck. kolla det här. inte för att jag litar mkt på miami herald, men är hälften sant är det ju ändå märkvärdigt.

5 Comments:

Blogger August said...

Hej Magnus.

Jag bor i Buenos Aires sedan tre manader och jag undrar nagra grejer.

1. Nastan alla jag pratar med har, majoriteten fran medelklassen, sager att tex. den gigantiska ahorarskaran nar Kirscnher haller tal ar kopt, att de fattiga fatt betalt for att sta dar och lyssna och att bussar aker in i de fattiga omradena for att kora manniskor till demonstrationerna.

Stammer detta eller ar alltsammans bara klassiskt klassforakt?


2. Flertalet fattiga pa gatan i Buenos Aires har sagt till mig att Macris man rutinmassigt kor bort dem med vald for att han vill halla gatorna rena fran fattigdom. Det later verkligen inte otroligt, men vad ar din syn pa detta? Ar det vanligt?


3. Hur klassmedvetna tycker du att argentinarna ar? Hur star det till med klasskanslan? Jag far en kansla av att den ofta ar ratt stark, men jag kan ju ha fel. Ar klasserna generellt valdigt splittrade inbordes etc.?
Och i andra sydamerikanska lander, hur ser det ut dar?


4. Jag undrar lite kring hur du ser pa Kirschner. Kanns inte som du skrivit sa mycket om henne. Hur genuin ar hennes valvilja tror du?Om du nagon gang har tid att svara lite kort pa dessa fragor skulle jag vara hemskt tacksam.

7:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

o det tror du på, Colombia gunman ?

10:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

hej magnus!

jag tycker att det är jättebra att du skriver med enbart små bokstäver, dålig meningsbyggnad och en massa stavfel i dina blogginlägg. Ett långfinger åt alla sexistiska, patriarkala maktstrukturer helt enkelt!

2:13 AM  
Blogger magnus linton said...

jag skriver för läskunniga, inte för resten.

6:42 AM  
Blogger magnus linton said...

august: sorry för sent svar men jag har varit på semester. skoj att du flyttat till bs as. 1) stämmer i hög grad. paret kirchner är en del av peronismen o det är ett rätt äckligt politiskt maskineri där bussande till demonstrationer är en given del. ser likadant ut i venezuela. 2) förvånar mig inte, macri är vad jag förstår en auktoritär nyliberal á la menem. social rensning är mkt vanligt i hela latinamerika, även om expansionen av mr-organisationer har gjort att nationella o lokala regeringar inte kan skicka polis o militär på uteliggare lika brutalt som för tio år sen. 3) klasskänsla i europeisk mening är vanligare i argentina än i andra länder på kontinenten o det tror jag är en av de få bra saker som peronismen förde med sig; skapandet av en arbetarklass o en sådan identitet. 4) kan för lite om cristina för att säga nåt vettigt. för mig framstår hon som rätt ryggradslös o jag ogillar fenomen som att en fru tar över makten efter sin man, men kanske är hon den bästa möjliga president landet just nu har.

6:55 AM  

Post a Comment

<< Home