Monday, October 27, 2008

trist, men

gabeira tycks ha förlorat i rio de janeiro med 49 mot 51 till halvmaffian.

7 Comments:

Blogger Henrik said...

Det var faktiskt riktigt trist att vakna upp i Rio imorse. Ingenting kommer förändras. Samma skit i fyra, eller åtta år, till. Den politiska maffians borgmästare är ju mästare på att bli omvalda. Det riktigt tråkiga var att det skilde inte många hårstrå. Gabiera vann i alla fyra valdistrikt utom i östra Rio där Paes parti bjöd på mat vid valokalerna. Slutresultat. Gabeira 49,3 procent. Paes 50,7.

9:32 PM  
Blogger magnus linton said...

sorgligt o typiskt, men vem är paes egentligen? i dag står det i el tiempo att "oppositionen mot lula vann i tre viktiga städer: sao paulo, salvador och porto alegre, medan pt segrade i rio de janeiro och belo horizonte". hur tolkar mad det? eller är de ute o cyklar?

9:59 PM  
Blogger Henrik said...

Just så sjukt är det. Eftersom Gabeira opponerade sig mot PT:s stora korruptionsskandal Mensalão 2004 valde hela den brasilianska partivänstern att stödja PMDB:s kandidat i Rio. Lula har alltså hjälpt till att öppna bakdörren i Rios borgmästarhus för högermilisen som nu styr tvåtredjedelar av favelorna i Rio.

10:15 PM  
Blogger magnus linton said...

tragico

10:20 PM  
Anonymous Erik dlR said...

Henrik: Marta Suplicys förlust i Sao Paolo var så klart ett bakslag för Lula, som väl hoppades på att hon skulle sätta käppar i hjulet för José Serra. Men var hon verkligen en så het kandidat till att efterträda Lula som nu antyds?

Det florerar ju hela tiden rykten hit och dit om vem som ska bli PT:s kandidat. Har du nåt insidertips, så här i lokalvalens kölvatten?

Magnus: Kul att bloggen är i gång igen. Den står på min checklista.

2:07 AM  
Blogger magnus linton said...

hej erik. härligt o se att dn/du gjorde så stort på spionskandalen här. har på känn att det kommer rula mer i den saken framöver.

3:01 AM  
Blogger Henrik said...

Erik: Nej, Marta har aldrig varit en het Lulakandidat. När Lula tog in henne regeringen för två år sedan för att testa henne blev hon turistminister, och gjorde bort sig direkt. Hon är faktiskt inte särskilt omtyckt av petisterna, framförallt inte nu efter påhoppet av Kassab under kampanjen. Hon avslöjade, för merparten som inte visste, att Kassab är homo i ett desperat försök att vinna konservativa katolska röster. Fegt!

PT:s kandidat 2010 blir Dilma Rousseff, Lulas stabschef och starka hand efter Dirceu fick lämna. Hon var trotskist på sjuttiotalet och tillhörde vänstergerillan som bodde i djungeln. Men hon har ingen chans. Kanske kan Lula hjäpa henne till en andra valomgång, men sedan blir det Serra. Han är förbered sedan förlusten 2002. Inte en chans han förlorar. PT har blivit allt det som partiet inte skulle bli.

2:11 PM  

Post a Comment

<< Home