Friday, September 12, 2008

bolivia, venezuela, usa

skulle varit med i studio ett i dag för o kommentera de dramatiska vändningarna i triangeldramat mellan bolivia, usa o venezuela samt dess geopolistiska räckvidd - men jacob zuma tog i sista stund över allt deras utrikesutrymme. ev görs en grej på måndag. här en bloggare på plats la paz. som vanligt är bbc grunda o sajter som telesur o venezuelanalysis hopplösa chávezmegafoner. krävs mycket läsning från alla håll o en rejäl dos kritiskt tänk för o nå någorlunda nära sanningen i detta. kuppen, som chávez hävdar varit långt framskriden o som spelat stor roll i hans uppträdande, har vad jag kan se inte ens nått svenska medier. den som söker djup, även om det inte handlar om de allra senaste dagarnas utveckling, kan läsa emir saders essä THE WEAKEST LINK? Neoliberalism in Latin America i senaste new left review. o här kan man lyssna på min krönika - i helt annat ämne - i dagens obs.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Den som vill ha uppdaterad info om Bolivialäget kan också gå in på Latinamerika.nu där det dagligen uppdateras.

1:09 AM  
Blogger magnus linton said...

tack, glömde det. härligt att ni finns. är själv lite av banan just nu för jag är i sthlm o måste kriga mot nya drogpolitiska bisarriteter.

10:16 AM  
Anonymous Johanna said...

Hej Magnus! Tack för en mycket bra blog. Jag hittade den här debattartikeln på ämnet narkotika på tidningen kulturen. Kanske värd att läsa.

http://www.tidningenkulturen.se/content/view/3297/134/

Hälsningar Johanna.

12:28 PM  
Blogger magnus linton said...

tack j. läser bums.

12:37 PM  
Anonymous mats said...

Hej, har du några kommentarer angående det senaste som händer i Bolivia?

Parlamentet har enligt dn enats om ett grundlagsförslag som stärker urinvånarnas rättigheter.

Omröstningen sker den 25 januari. Om folket röstar ja så kommer indianfolken att få rätt till begränsat självstyre. alla får rätt till skola, sjukvård och pension för de äldre.

Eliten har reagerat bestört och utlyst långtgående självstyre i fyra provinser i östra Bolivia, i protest mot regeringens planer.

I början av september var det protester och 30 döda, då tvingades Unasur ingripa för att förmå parterna till förhandingsbordet. De förhandlingarna, tillsammans med folkprotester utanför kongressen, utmynnade i överenskommelsen.

Om du har ngt att säga om detta, till exempel vad det kan innebära med självstyre och varför de vill ha det, så kan vi citera dig i Läsarnas Fria Tidning. Gärna lite fakta om dig också plus bild.

mnvh mats_h2001@yahoo.com

4:39 PM  

Post a Comment

<< Home