Tuesday, December 04, 2007

Jehovas kommunister

kolla här så bottenlöst sorgligt. "dra de marxistiska slutsaterna", "ännu lever okunskap kvar bland de fattigaste", "svårt att skapa revolutionära aktivister", "samtidig förändring av sig själv" - finns såna här människor kvar? asså min farsa var också kommunist men han var fan ingen blåkopia av jehovas vittnen. här min egen analys.

7 Comments:

Anonymous Zorro said...

"urbana massorna", "knarkandet på bilden av sig själv", "auktoritära utvecklingen av revolutionen"... jäsp... Linton låter som en gammal trotte... jäsp...

5:54 PM  
Blogger magnus linton said...

äkta jäspar orsakar inga bokstäver, ansträngda gör. här en annan grabb som lägger ner ett helt liv på o kämpa fram jäspar om hur "tröttsamt utslätad och ointressant" jag är. roliga tomtar ni.

8:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

http://handsoffvenezuela.wordpress.com/2007/12/07/svar-till-magnus-linton-om-hands-off-venezuela-kampanjen/

4:07 PM  
Blogger magnus linton said...

tack. intressant. prova bara o nån gång diskutera det ni vet är sant o inte bara en formulerad utopi. ni vet mkt väl att de fattigas röster står i direkt proportion till vad de tror att de kan få ut av ett samarbete med staten, men ni tror att ni går reaktionärernas ärenden om ni talar öppet om det. slappna av, en modern vänster måste lägga ner sån förment instrumentell informationsförmedling. många sympatierar helt klart med chavez, andra (oklart hur många miljoner det handlar om) gör det bara för att de "måste". när jag senast för två veckor sen var i venezuela var detta sorgligt uppenbart; varje kooperativ jag besökte sa samma sak: vi står barkom "el proyecto del estado" för annars förlorar vi vårt stöd. ett kooperativ, ett hotell, hade FEM (!) stora megaskyltar med porträtt av chavez i sin uppfart där det stod hur många miljoner de fått av presidenten (!) o sen "GRACIAS PRESIDENTE CHAVEZ!". en kort fråga: tycker ni detta verkar sunt? jag syftar på sammanblandningen person/stat? vad skulle ni säga om reinfeldt börjar kräva sitt porträtt på alla sthlms tunnebanestationer så fort staten lagt in en slant? jag förstår att ni är besatta av "att ta ställning" o därför helt förlorar perspektivet, men för er egen trovärdighets skull kunde ni väl nån gång resonera lite systemkritiskt. visst gör chavez mkt bra (har beskrivit sånt i nästan allt jag skrivit om honom), men ser ni inte strukturproblemen? tror inte att ni är så blinda/dumma, bara att ni går in i den gamla leninistiska logiken "den-som-inte-är-med-är-emot". er analys efter förlusten var helt världsfrånvänd för varje person som besökt venezuela. dags att vakna.

5:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

Vi har en hel del aktiva i kampanjen som inte anser att analyserna är verklighetsfrånvända.

Om du inte kunnat spåra kritik i analyserna som publicerats på hemsidan så vet jag inte vad jag ska säga, kan mest påpeka att kritik kan uttryckas på olika sätt.

Själv föredrar jag "mild in manner, bold in content" och att pedagogiskt försöka argumentera för vad som behöver göras och vilka problem som finns.

En orsak till att vi inte ägnar särskilt mycket tid åt kritik är ju också att vi är en rätt liten grupp människor som fått ägna mycket tid åt att a) motverka felaktigheter i media, och b) ge en motbild av den kamp som förs.

Känner inte för att skriva särskilt mycket mer då du censurerat mina två tidigare inlägg.

/Erik, Hands off Venezuela

2:20 AM  
Blogger magnus linton said...

erik jag har aldrig nånsin censurerat ett enda inlägg på den här bloggen. det enda som kommit hit är den där länken ni skickade. nada mas. jag är yttrandefrihetsfundamentalist o skulle aldrig censurera.

12:26 AM  
Blogger Egil said...

För att stödja revolutionen i Venezuela är det grundläggande att man ser saker och ting som de är och särskilt det som är hot och problem. Det står inte i motsatts till att ta ställning - tvärt om! Så har vi hela tiden resonerat i kampanjen Hands off Venezuela. Läs vårt studiecirkelmaterial: http://handsoffvenezuela.wordpress.com/venezuela/

Att jag hävdar detta innebär dock inte att jag håller med om din analys. Om man förlorar sig i detaljerna missar man de större sambanden och förhållandena. Revolutionen i Venezuela handlar inte om Chavez och huruvida han citerar bibeln eller om han tidigare jobbat i det militära.
Men om du läser lite mer av vårt material blir det väll svårare att göra billiga poänger.

/Egil, Socialdemokrat och aktiv i Hands off Venezuela

2:54 PM  

Post a Comment

<< Home