Wednesday, November 14, 2007

cocalero

såg just alejandro landes skitsnygga o asbra dokumentär om evo morales väg till segern i bolivia. vågade inte hoppas på så mkt eftersom det mesta jag sett i denna genre (dokumentärer om revolutionärer) bara varit devot dynga, men det här var en film som inte bara var så välgjord som det fantastiska ärendet - evos seger är en sanslös historia - förtjänar utan också på ett skönt sätt ger inblickar i det väldigt säregna landet bolivia. vet inte om den visats i sverige, men om inte så borde alla ni som ev sysslar med små eller stora filmfestivaler (tex tempo) bums agera o boka in "cocalero".

2 Comments:

Blogger jlewander said...

Magnus,
Jag befann mig i Spanien under cumbre iberoamericana. Hur går tongångarna i först och främst Venezuela, men även i Colombia och Argentina? Debatten i Spanien är ganska trist.

8:16 AM  
Anonymous Sebastian D said...

Sjukt bra! Såg den på den där lilla indie-biografen långt ner på Ave. Corrientes i BA där du säkert varit. (Bredvid medborgarhuset RED.)

Min tjej påpekade dock hur hon saknade kvinnoperspektivet både i Evos och hans närmsta mäns (!) snack, och i filmen i allmänhet.

Under "Demokrativeckan" tidigare i höstas sände SVT en annan dokumentär just om några kvinnor som jobbade i Evos valkampanj. Mycket intressant. Den följde främst två kvinnor som i början av kampanjen jobbade tillsammans i en kvinnororganisation knuten till Morales. Den ena blev invald till senaten och den andra blev först utmanipulerad och anklagad för förskingring. Den senare kom dock tillbaka, rentvådde sig och bröt med sin gamla kompanjon och resten av Morales-gänget när dessa efter vinsten inte längre stödde den där kvinnorörelsen. Fantastiskt bra komplement till Cocalero, och intressant inblick i realpolitiken för en radikal regering i Latinamerika.

10:19 AM  

Post a Comment

<< Home