Friday, July 11, 2008

tack gud

här ännu en nyhet som gör det allt svårare att skilja kristna från fascister. åtminstone vad gäller konsekvenser. det som stör mig på gränsen till galenskap är att ordet etik så ofta finns med i religiösa politikers retorik, att etik av nån helt sjuk anledning kommit att bli ett tema som förknippas med den sortens partier. vad fan vet dessa svin om moral?

4 Comments:

Anonymous San said...

Jag anser att abort ska vara tillatet, men fascism?

1:05 PM  
Blogger magnus linton said...

fascism är en ofta missbrukad term som inte ska devalveras o jag tror man måste ha levt i konstitutionellt sexistiska samhällen för att se djupet av denna fråga. syns så att säga inte från svensk horisont. system där en viss grupp människors frigörelse bygger på en annan grupp människors förnekelse av frigörelse förtjänar i min värld benämningen fascistiska. kvinnors frigörelse är, åtminstone i den värld jag har erfarenhet av, HELT beroende av makten över sina egna kroppar. man kan vara emot att de ska ha den makten med hänvisning till tro, men jag ser inte att det är mer rationellt sammanhängande än att hänvisa till en tro om att svarta biologiskt saknar vissa förmågor vita har, eller tvärtom.

9:59 PM  
Blogger Meeri said...

Till att börja med fantastiskt glad över att hitta din blogg. Är ett stort fan av din bok Americanos. Har i egenskap av doktorand i statsvetenskap hänvisat flertalet studenter till din bok. Jag har själv bott i Guatemala och i enlighet med det du själv skrivit här ovan tvingats omvärdera min syn på flertalet frågor, i synnerhet denna då det verkligen är så att kvinnan faktiskt inte har rätt att säga nej. Eller ja, nej kan hon ju säga, men med vilka konsekvenser? Jag är själv troende kristen men brukar inte betrakta mig som fascist. Det behöver inte med nödvändighet finnas något likhetstecken däremellan. Att bära på en religiös övertygelse i sitt hjärta och att förankra sina politiska ställningstaganden i Bibeln är vitt skilda saker. Kristen, ja. Politiker, ja. Religiös politiker, nej. Jag kan ju faktiskt inte använda en bok som du inte tror på som autkoritet i ett samtal med dig eller hur? Point being att jag hoppas att du inte drar alla kristna över samma kam... :) Ser fram emot att läsa mer på din blogg.

4:28 PM  
Blogger magnus linton said...

hej meeri. jag respekterar förstås dej o alla andra kristna, men inte abortmotståndare. det finns en fascistoid ådra i abortmotstånd som jag menar måste belysas bättre. ska försöka utveckla det i nån kommande artikel. mkt roligt att du gillar bloggen. kör hårt. allt gott./m

4:17 PM  

Post a Comment

<< Home