Tuesday, April 22, 2008

hemma

kom just hem från tumaco - platsen där usa förgäves sprutar gift över indianer o svarta i hopp om att ta död på kokaodlingar men mest tar död på allt annat - o har en del o säga om detta sjuka men permanentade övergrepp. ska framöver försöka ta ett samlat grepp på nåt vis. ser också att min rec av "forgotten continent - the battle for latin americas soul" har gått i dn. hinner också glädjas en stund åt lugos seger i paraguay, men hittar inget om det i dn. skumt. well, här en bakgrund, skriven i mars, på engelska av min favoritreporter raul zibechi som handlar om mkt mer än valet men ändå är bättre än allt framhastat som stått idag.

5 Comments:

Anonymous august t-w said...

Det har stått ganska mycket om Lugos seger i DN! Du måste bara ha missat det.

Här ett exempel:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=762784

11:24 AM  
Anonymous Vida Latina said...

Det står en massa i DN... till exempel:
här
och
här
och
här
och
här
och
här
och
här
och
här

Spännande valresultat, hoppas att det blir bra. Synd bara att han, precis som alla de andra vänstermännen, är abortmotståndare...

Fika?

5:31 PM  
Blogger magnus linton said...

toppen. scannade bara snabbt dn:s utrikessida igår natt o hittade inget. är ju grymt detta att dn tar in så mkt latinamerika sen erik dlr tog över. under colombiakrisen hade tidningen en nästan lika bred täckning av händelsen som bbc. underbart. dock väldigt märkligt för när jag träffade nathan shachar på ett möte för ett par år sen sa han att det berodde på dn, inte på honom, att de tog in så lite. dvs att redaktionen inte var intresserade av latinamerika. trodde på honom då men nu när man ser hur mkt erik skriver varje vecka får man ju intrycket att shachar bara var jävligt slö o, vilket jag hävdat i debatt med honom, var mer intresserad av sig själv än latinamerika.

6:01 PM  
Blogger magnus linton said...

gick igenom alla eriks texter o det är ju helt otroligt detta vilken skillnad det blivit sen shachar. så här mkt om bara lilla fattiga paraguay - har allt detta också gått i den tryckta tidningen? dn har plötsligt en latinamerika-BEVAKNING.

6:18 PM  
Blogger magnus linton said...

o annika: fika, yep, anytime, men risken är stor att jag åker till magdalena medio i morn ons eller tors. åter i stan fre kväll. ring.

6:20 PM  

Post a Comment

<< Home