Thursday, May 22, 2008

mer militärt

hittade inte gud där nere men jesus. på 12 meters djup en kilometer ut i karibien från lilla ön providencia står en två meter hög kristusgestalt o stilar sig bland fiskarna. de säger att han dök upp där för bara två månader sen. har dessvärre för många dödlinjer som hotar just nu för att hinna blogga. här en mkt intressant text (på engelska) av raúl zibechi om militär maktbalans i latinamerika efter plan colombias genomförande. i morn fre går min månatliga tidningskrönika i radions obs, delvis byggd på denna text. återkommer här när det finns mer tid.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

skriv gärna några rader om farc-datorerna och om uppgifterna om chavez stöd, om farc-bidrag till correa osv. Interpol hävdar att innehållet är riktigt.

hur stor grej är det? vad att förvänta?

Nathan Shachar skrev i DN idag om detta.

10:56 AM  
Blogger Björn Blomberg said...

Här en intressant artikel om datorerna (på engelska):
http://www.venezuelanalysis.com/news/3471

10:17 PM  
Anonymous Marcus said...

Tack för tidigare svar!

Jag är lite nyfiken på hur sjukvårdssystemet fungerar? Vilken typ av trygghet har medborgarna? Fri sjukvård, eller fungerar det som i USA där den finansieras av sjukvårdsföräkring?

Vad kostar det för en vanlig medborgare att nyttja sjukvården?

Kan tänka mig att detta är en ganska het fråga i regionen, där Colombia har gått ett högerorienterat spår jämfört med grannarna.

9:26 AM  

Post a Comment

<< Home