Tuesday, July 03, 2007

mördade fack

att colombia är ett av världens farligaste länder att jobba fackligt i har länge varit känt, o nu kommer amnesty med nya siffror som befäster allvaret: under 2006 dödades eller "försvann" 77 fackligt förtroendevalda. sen 1991 har totalt 2 245 fackligt aktiva mördats, 3 400 hotats o ytterligare 130 "försvunnit". läs mer här. amnesty konstaterar att situationen har förbättrats något under alvaro uribes högerregering men det lustiga - eller olustiga - är att inget sägs om straffriheten, landets allvarligaste problem: mellan 2003 o 2006 dödades 326 fackligt förtroendevalda - o bara två mördare har dömts.

2 Comments:

Blogger Elis said...

De resonemang han för ställer i förlängningen också väldigt mycket av den traditionella, västerländska intellektualiteten på skam. Vet inte om han går in på det men detta innebär för mig en slags tro på att saker och ting kanske inte är så jävliga med människan, utan att även det är en projicering ur en kulturbundenhet. Mycket av det som anses vara "realistiskt" kan ju omvärderas såhär, och det är dynamiskt och hoppfullt, tycker jag. Ska läsa den när jag kan.

/Elis

11:47 PM  
Blogger Elis said...

August, det blev en bloggpost på ämnet. Läs om du vill och givetvis ni andra, också. Och sorry för off-topic ifall det är störande, härmed slutar jag.

http://jajagvill.wordpress.com/2007/07/30/tabuet-mot-naivitet/

3:54 PM  

Post a Comment

<< Home