Wednesday, December 19, 2007

chavez äter uribe

intressant föredring av uribe chavez nu snyggt håller på med. sen den förre sparkade den senare som medlare i den colombianska konflikten har chávez attackerat regeringen uribe på ett sätt som varit way over the top o haft sina otäcka drag (inte för att uribe inte förtjänar brutal kritik utan för att chávez helt gjort sin person identisk med venezolanska staten), men under tisdagen lyftes allt från toknivå o fick mycket större elegans. här förklarar farc att man nu tänker släppa tre av sina kidnappningsoffer till chávez för att visa att den förhandling mellan chavez o farc uribe avbröt gick mkt bra o snart hade lett till ett av colombianska folket så efterlängtat "acuerdo humanitario", ett fångutbyte. nu kommer, om farc inte bara cyniskt driver med sina offer o deras anhöriga (vilket man gjort tidigare), snart chávez stå inför världspressen med de tre under sina armar o lugnt låta hela världen idiotförklara uribe. den colombianske presidenten framträdde mkt trängd på teve idag o förklarade (vibrerande av motvilja) att han var "glad" över farcs beslut. nåt annat kan han förstås inte säga, men efter alla inkompetensförklaringar chavez gjort av uribe de senaste veckorna kommer det svida hårt för regeringen i bogotá dagen då chavez står o ler ihop med sina troféer med ett tydligt budskap; uribe kan inte få kidnappade frigivna, chávez kan.

4 Comments:

Anonymous Martin said...

Och vad ska man nu säga när Chavez blev den som fick stå med byxorna nere?

3:50 AM  
Anonymous Martin. said...

Efter ytterligare vändningar är således de tre fria. Och jag får väl bara hålla med dig Magnus om att det är en ordentlig fjäder i hatten för Chavez. Frågan är väl om det betyder något materiellt för möjligheten till fred i Colombia?

5:20 PM  
Blogger lilla J said...

chavez sa ju även "jag sätter mig i en helikopter och kan efter tre timmar tala med marulanda. tillåt det!", riktat till uribe.

visserligen inte så konstigt eller oväntat att han solar sig i framgången efter frisläppandet..

12:52 PM  
Blogger magnus linton said...

tack martin o j för kommentarer. återkommer med ett nytt längre inlägg om denna händelse. mkt intressant, men övertolkad.

6:27 PM  

Post a Comment

<< Home