Thursday, March 06, 2008

fakta á la svd

hinner inte ägna mig åt denna svd-ledare, men första meningen kan för skoj skull tas som representativt exempel på nivån på fakta-koll svenska högermedier har i sin rapportering om latinamerikansk vänster. nån som demonstrerade mot farc i måndags?

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

dios mio sa fruktansvart pinsamt... jag laser ledaren med handerna for ogonen, tillater mig bara att titta genom en liten liten glipa, allt for att inte ga under av pinsamhetskanslor. typ som att titta pa idol-uttagningarna...

12:11 AM  
Anonymous Stina said...

Oberoende journalister med fokus på Latinamerika har ett stort jobb att göra för att ge en mer objektiv bild av kontinenten..
Större mediamogulers åsikter är alltför prioriterade i den svenska pressens förhållande till detta område i intressant utveckling.

12:57 PM  
Blogger jokke said...

Men Magnus! Med ledning av vad du skriver är det synnerligen svårt att tro på ditt påstående att du faktiskt är på plats i Colombia. Ta av dig solglasögonen och öppna ögonen.

3:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bor du verkligen i Colombia, Magnus? I så fall är det kanske dags att du tar av dig solbrillorna, öppnar ögonen och tar en titt på verkligheten.

/B

3:57 PM  
Blogger magnus linton said...

jokke o B: så får jag se vadå?

4:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hahaha, vilken miss! Men så är det ju också ledarsidorna, de ska man aldrig tro gör riktiga faktakontroller, det viktiga är att visa vad man tycker.

Men vem säger att oberoende journalister ger objektiva bilder? Det positiva med s.k. oberoende journalister (det är alltid någon som betalar, det finns alltid intressen, objektivitet finns inte) är att de tillför en lite större mångfald bara, OM de inte upprepar annan medias blaj.

ps: och bloggaren bor väl inte precis bland bondebefolkningen, utan i Bogotá, rör sig inom ett område, osv osv, och skriver om den verklighet han ser (vilket man i o f s inte kan klandra honom för).

/Alex

2:49 PM  

Post a Comment

<< Home