Friday, April 04, 2008

ingrids mörker

åt just lunch med en vän som bevakar fallet ingrid betancourt för franska tevekanalen france 24 o i hela utvecklingen kring stackars kvinnan börjar man känna att saken kanske är den att hon redan är död. det sorgliga ödet toppar bbc:s amerikasida i dag o mellan raderna framträder ett alternativt scenario ingen ännu orkar tala om men där hon kanske redan dött i farcs händer o att det som nu återstår i karusellen där alla nu skyller på alla för gerillan bara är att vinna tid så de kan komma upp med en strategi för hur de ska leverera nyheten till världen. givet - om hon nu är död - är att de kommer hävda att uribe hade ihjäl henne med attacken mot raul reyes, dvs att om det inte vore för den så skulle ingrid betancourt idag vara fri. skruvat resonerat, men ändå till viss del kanske sant. dör ingrid i farcs händer är det svårt o se hur de ska ta sig ur den kris som väntar; folkstormen mot dem kommer bli massiv (är det redan) o de har förlorat sitt trumfkort.

2 Comments:

Anonymous Vida Latina said...

Ja...
Jag hörde på nyheterna häromdagen att hon hade försökt begå självmord flera gånger och att hon vägrar äta. Är hon inte död redan så känns det tyvärr inte som att det är särskilt länge kvar om de inte släpper henne nu. Fast släpper de henne nu så kommer det väl knappast heller att förmedla en så positiv bild av FARC med tanke på hennes tillstånd. De har försatt sig i en rävsax och det mest tragiska är ju att människoliv är korten som det spelas med.

7:04 PM  
Blogger magnus linton said...

yep, har svårt o se hur nån ska ta sig ur det här politiskt när dramat är över. regeringen är ju uppenbart desperat nu o farcs boys sitter väl bara o garvar åt uribes svett i teve medan de kallt låter henne koola. många förlorare i detta.

7:43 PM  

Post a Comment

<< Home