Sunday, January 28, 2007

Lulas vänner

Clarin, Argentinas DN, referar igår diskussionen i Davos mellan Lula o den nye mexikanske presidenten Filipe Calderon o så var det dags för ännu mer trovärdighetsproblem för dem som vill måla upp en spricka mellan Lula o Chávez. På direkt fråga från moderatorn om Chávez roll i den nya Latinamerika tar Lula honom i totalt försvar. O inte nog med det; han ställer sig också helt bakom Evo Morales nationalisering av gasindustrin i Bolivia - den fråga som europeiska rapportörer hittade på höll på att skapa ett krig mellan Brasilien o Bolivia - o förklarar att det är helt rimligt att Bolivia får bättre betalt för sina naturresurser. Intressant. Fast inte alls nytt för den som läser latinamerikansk press.

2 Comments:

Blogger Pumans dotter said...

Läste nånstans att man har startat en kampanj för att Morales ska få Nobels fredspris för sina insatser. Vad tycker du om det?

8:10 PM  
Blogger magnus linton said...

hej puman. roligt o höra, men även om det finns flera kontroversiella mottagare genom tiderna är det här nog över gränsen. tror jag. o än är det väl lite tidigt o överblicka vilka konsekvenserna egentligen blir av hans verk - håller dock tummarna för att det blir fredligt, o bra.

2:20 AM  

Post a Comment

<< Home